Wisselende activiteiten voor de jeugd: ‘Zo blijft sporten leuk’

Terug naar het nieuwsoverzicht

De competitie ligt al maanden stil, maar de jeugdleden van LDODK hoeven niet stil te zitten. Elke week weer organiseren vrijwilligers voor hen activiteiten. “Spelers verzetten hun werk om mee te kunnen doen.”

Op de parkeerplaats van Eijer Producties is het zaterdagmiddag een drukte van belang. Verdeeld over twee groepen rennen en springen de F-jes, E’s en een aantal D-spelers over een parcours vol hindernissen. Hemelsbreed een kilometer verderop zijn oudere leden bezig met een fotowedstrijd in het centrum van Gorredijk, georganiseerd door supportersvereniging Groen Kabaal. Ook daar is het enthousiasme groot.

Lees ook: Hele zaterdag in teken Piramidespel

Eens iets anders

Elke week hetzelfde onderlinge oefenpotje. Dat moet je als het even kan voorkomen, vindt jeugdtrainer Dick Wever. “Je wilt graag dat spelers elke week weer uitkijken naar wat er in het weekend gaat gebeuren. Dan blijft sport leuk. Variatie is daarvoor ontzettend belangrijk.”

Jeugd tijdens fotowedstrijd in Gorredijk

Hij is dan ook blij dat het vrijwilligers lukt om elke week weer iets te organiseren. Zo was er eerder dit seizoen onder andere een bootcamp op de korfbalvelden en een survival in Nieuwehorne. “Volgende week gaan korfballers voetballen bij vv Gorredijk en is er een training van Henk Jan Mulder voor de C3.”

De activiteiten worden gewaardeerd, de opkomst is elke week groot. “Jeugdleden verplaatsen zelfs hun werk om bij de activiteiten aanwezig te kunnen zijn”, weet Dick. Hij wil benadrukken dat de vele jonge jeugdtrainers een groot compliment verdienen. “Elke week weer staan ze vol enthousiasme op het veld om training te geven, spelers nemen dat plezier over.” Hij probeert tijdens de planning van activiteiten meerdere agenda’s goed op elkaar aan te laten sluiten. “Zo kunnen jeugdtrainers die bijvoorbeeld een E-team begeleiden, ook zelf aan de activiteiten deelnemen met hun leeftijdsgenoten.”

Mooi programma

Ook de komende weken staan er nog verschillende activiteiten in de agenda, waaronder een piramidespel en een mixtoernooi. Op 22 mei is het weer tijd voor onderlinge oefenwedstrijden.

Hoewel hij natuurlijk het liefst ziet dat kinderen korfballen, is Dick blij met de kruisbestuiving met andere sporten. Een lijn om ook na corona voort te zetten, vindt hij. “Een survival hadden we ook voor corona al eens georganiseerd, maar een voetbaltraining voor korfballers is nieuw. Ook daar leren korfballers ontzettend veel van en je zorgt dat kinderen met plezier gaan sporten. Dat is het allerbelangrijkste.”

Deel dit artikel op: