Hele zaterdag in teken Piramidespel

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bij korfballen kun je heel creatief zijn in het bedenken van oefeningen. Daar weten trainers alles van. Zaterdag leefden jeugd- en seniorenteams zich uit in het Piramidespel.

“Ik had dit bij een andere vereniging gezien”, vertelt Rixt Bouma. “Dat leek mij ook wel leuk voor LDODK.” Samen met Daniëlle Hulst organiseerde ze vervolgens de hele dag. In de ochtenduren kwamen de F’jes, E’tjes en D’s naar het veld. “Maar het duurde wel even voor zij het allemaal in de gaten hadden, voor de jongste jeugd was het lastig.” De B’s en C’s en ’s middags de A’s en de senioren konden zich echter helemaal uitleven.

Wat was de bedoeling? De deelnemers konden in tweetallen een ander tweetal uitdagen. Het liefst een tweetal dat hoger in de piramide stond. De winnaar bleef staan of schoof een laag in de piramide omhoog. De verliezer zakte naar beneden. Bij iedere battle was de keuze uit zeven oefeningen, variëren van zittend schieten tot doorloopballen met één hand. En van pjukken tot in een ruit om de korf schieten.

Het leverde ’s middags veel blije gezichten op. Circa veertig senioren en A’s waren van de partij, waaronder het hele G-team. Ook enkele selectieleden en leden van de Midweek waren van de partij. Hoewel het voor de leden van het G-team soms een fikse uitdaging was, genoten ze zichtbaar van het feit dat ze nu ook eens met de andere teams samen konden korfballen.

Aan het einde van de middag eindigden Diana van der Vorst en Annick Koning bovenaan de piramide.

Deel dit artikel op: