WhatsApp

Om leden te informeren over actualiteiten in de vereniging start LDODK vanaf het seizoen 2019-2020 met een eigen WhatsApp-dienst. Voeg LDODK toe en krijg het laatste nieuws uit de vereniging geappt!

Hoe werkt het?

  • Voeg het telefoonnummer 06 3005 2839 toe aan je contacten. Noem het bijvoorbeeld ‘LDODK’.
  • Open WhatsApp en stuur een bericht naar LDODK met daarin je voor- en achternaam en het team waarin je speelt. Ben je een ouder? Geef dan – naast de voor- en achternaam van je kind – ook je eigen naam door. Ben je geen spelend lid? Geef dan je relatie tot de club aan.
  • Wij voegen je toe aan de WhatsApp-dienst.
  • Wil je geen WhatsApp-berichten meer ontvangen? Stuur dit dan in een bericht naar LDODK (via WhatsApp dus).

Ander nummer

Eind 2022 is het telefoonnummer dat LDODK voor deze dienst gebruikt veranderd. Pas daarom het nummer in je contacten aan van 06 2225 5559 naar 06 3005 2839.

Waarom?

Op dit moment blijkt dat niet iedereen zijn of haar e-mail dagelijks leest. Daarnaast sneeuwt een mail van LDODK vaak onder in de andere ontvangen e-mails. Ook bezoekt niet elk lid regelmatig LDODK.nl. Met een eigen WhatsApp-dienst wil LDODK aansluiten op het (social) mediagebruik van haar leden en kan het haar leden beter en sneller informeren.

Krijg ik nu spam?

Nee. LDODK weegt bij elk bericht af of een bericht wel of niet via WhatsApp wordt verstuurd. In de kern kiest LDODK ervoor om berichten te sturen over onderwerpen die betrekking hebben tot ‘het verenigingsleven’. Daarnaast probeert LDODK er voor te zorgen dat – waar nodig en mogelijk –  er een zo specifiek mogelijke doelgroep wordt bereikt. Dit betekent in de praktijk dat een speler uit de D3 geen uitnodiging zal krijgen voor een activiteit enkel voor A-jeugd. 

We kunnen pas tijdens het seizoen zeggen hoeveel berichten je daadwerkelijk zal ontvangen. Het streven is om dit maximaal 1x per week te doen, uitzonderingen daargelaten. Soms zul je misschien een aantal weken geen bericht ontvangen. 

Ik volg LDODK al op Facebook en krijg ook mails. Moet dit?

Facebook, Twitter, YouTube, LDODK.nl. LDODK is te volgen op tal van online kanalen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook en Instagram is WhatsApp volledig gericht op communicatie naar leden. De belangrijkste en meest relevante berichten zullen via WhatsApp met je worden gedeeld. Verzonden informatie zal altijd ook te vinden zijn onder ‘clubnieuws’ op LDODK.nl en/of in een verzonden mailing.

We kunnen leden niet verplichten zich aan te melden, maar zien het liefst dat zoveel mogelijk leden van deze dienst gebruik maken.

Voor wie?

In eerste instantie is de WhatsApp-service bedoeld voor (ouders van) leden van LDODK.

Privacy

LDODK maakt gebruik van zogenoemde ‘verzendlijsten’. Dit betekent dat er in één keer een WhatsApp-bericht wordt gestuurd naar individuele nummers. Dit in tegenstelling tot ‘groepen’, waar je alle deelnemers van de groep en hun reacties kan zien. Als iemand een reactie stuurt op een bericht van LDODK, zal ook enkel LDODK dit bericht lezen.

Door je aan te melden voor deze dienst ga je ermee akkoord dat LDODK je WhatsApp-nummer gebruikt om je berichten te sturen. De gegevens worden in een afgeschermde omgeving bewaard en zijn niet voor andere doeleinden beschikbaar, tenzij daarvoor toestemming is gegeven.

Vragen over deze dienst?

Ervaar je problemen of heb je vragen over deze dienst? Vragen kun je stellen via WhatsApp of e-mail: jurjen.smid@ldodk.nl. Let op: inhoudelijke vragen over de verzonden onderwerpen kun je vaak het best stellen aan de evt. betrokken commissie.

Een bericht verzenden

De berichten worden verzonden door de PR-commissie van LDODK. Deze weegt bij een bericht af of deze geschikt is voor WhatsApp. Wil je iets communiceren naar leden? Stuur dan een e-mail naar prcom@ldodk.nl of neem contact op met je contactpersoon in de commissie. Zij overleggen dan met jou welke uitingen op welke manier worden ingezet. WhatsApp is in principe nooit het enige communicatiekanaal!

Deel deze pagina op: