Prachtig weer en fantastische sfeer maken schoolkorfbaltoernooi een succes

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het weer was woensdag prachtig tijdens het door LDODK/Rinsma Modeplein georganiseerde schoolkorfbaltoernooi. En niet alleen het weer zat mee. Ook het enthousiasme van de kinderen en de sfeer tijdens het hele toernooi was fantastisch.

Circa 360 leerlingen uit groep 3 t/m groep 8 van 7 basisscholen uit Gorredijk, Lippenhuizen, Terwispel, Langezwaag, Wijnjewoude, Tijnje en Ureterp waren van de partij. Om plezier te maken, samen te bewegen, kennis te maken met korfbal én te strijden voor de winst. 

Er waren op het kunstgras 9 kleine veldjes gemaakt waarop de teams met vier spelers in actie kwamen. Aangemoedigd door ouders, meesters, juffen, opa’s, oma’s en nog vele anderen. Er werd fanatiek gespeeld, maar nog harder voor elkaar gejuicht. Er waren meer kinderen en teams dan vorig jaar en dus was er een grotere vraag naar scheidsrechters, vertelt André Zwart. Hij is één van de vrijwilligers van het schoolkorfbaltoernooi. Door de inzet van vrijwilligers was dit voor LDODK geen probleem. Iedere deelnemende school zorgde daarnaast voor 1 scheidsrechter en per team een coach. Iemand, met of zonder korfbalervaring, die de kinderen op een leuke manier stimuleert en zorgt dat ze op tijd bij de juiste wedstrijd klaarstaan. En van al die inspanning word je hongerig. En dus genoten de kinderen van het fruit dat weer beschikbaar was gesteld door Sûn Opsterlân en Albert Heijn Gorredijk. 

Aan het eind van de geslaagde middag liepen de kinderen tevreden, met rode wangen van de inspanning, een grote glimlach én hun welverdiende vaantje de deur uit. Het schoolkorfbaltoernooi was een groot succes. En voor de kinderen die door het toernooi de smaak te pakken hebben, organiseert LDODK/Rinsma Modeplein 2 inlooptrainingen. Deze trainingen zijn op 26 juni en/of 3 juli. Van 17:00 tot 18:00 uur voor iedereen die geboren is van 2015 tot en met 2018. En van 18:00 tot 19:00 uur voor iedereen die geboren is in 2014 of eerder. Geef je hier snel op!

Deel dit artikel op: