Het was weer gezellig op het actieve jeugdkamp

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afgelopen weekend namen meer dan tachtig jeugdleden van LDODK/Rinsma Modeplein deel aan het traditionele jeugdkamp, dit jaar op de Harmsdobbe in Bakkeveen.

Het was voor de jeugd, van Kangoeroes tot B’s, een actief en gezellig weekend. Na aankomst en het klaarmaken van de slaapzalen begon het kamp traditiegetrouw met sport en spel. Met natuurlijk als uitgangspunt dat je door samen te werken kunt winnen. Complimenten voor de oudste jeugd die iedereen op sleeptouw nam!

Met de zonsondergang in zicht gingen de jongste kinderen naar bed en maakten de C’s en B’s zich klaar voor de dropping. Op een onbekende locatie gedropt worden en zelf je weg terugvinden bleek voor sommige groepjes een fikse uitdaging.

Na luttele uren slaap brak de zaterdag aan, de dag dat de jongste jeugd overdag ook aan het programma deelneemt. Ze konden direct aansluiten bij ‘levend-bingo’ om met zijn allen wakker te worden.

Na deze fanatieke activiteit en een lunch was het tijd voor een fotospel op de Bakkeveense Duinen: in groepjes op pad met een lijst opdrachten om hier punten mee te verdienen. Ook hier werd weer erg goed en fanatiek samengewerkt!

De oudste jeugd mocht vervolgens door Bakkeveen navigeren met een GPS om opdrachten te voltooien. Wel moest er worden uitgekeken voor de hunters die rondreden om strafpunten uit te delen. Ondertussen konden de jongsten zich vermaken in het Doolhofpark van Bakkeveen.

Na een geslaagde bonte avond, die buiten gehouden kon worden vanwege het mooie weer, en een pubquiz was ook de zaterdag alweer ten einde.

Zondag.. Opruimen, inpakken, vlaggenroof en wegwezen! De sfeer, het mooie weer en de goede begeleiding zorgden samen voor een fantastisch weekend. De kampcommissie kijkt terug op wederom een geslaagd weekend, allen bedankt!

Deel dit artikel op: