We zijn weer los: ‘Met respect voor elkaar, komen we een heel eind’

Terug naar het nieuwsoverzicht

De meeste teams hadden al verschillende trainingen achter de rug, toen zaterdag de eerste dag met oefenwedstrijden op het programma stond. “Een mooie dag om te kijken of alle coronaprotocollen ook in de praktijk werken”, zegt voorzitter Gouke de Vries.

Blij was Gouke, toen hij ‘s ochtends het korfbalveld op kwam. “Het is mooi om te zien dat er weer wedstrijden worden gespeeld en hoe iedereen daar plezier aan beleeft.”

Respect voor elkaar

Bij aankomst op het park staan desinfectiegels, er zijn looproutes voor het betreden en verlaten van het veld en er wordt niet uit dezelfde bidons gedronken. Het zijn een paar maatregelen die vanwege corona zijn ingevoerd. De meeste bezoekers zijn ook op het veld bezig met de maatregelen, valt Gouke op. “Het is in sommige gevallen best moeilijk, maar het is echt belangrijk om alle regels na te leven.”

Elkaar respecteren, daar draait het volgens hem vooral om. “Respecteer elkaar, bij het houden van de anderhalve meter afstand. Maar respecteer ook de andere regels, bijvoorbeeld de looproutes, zoals die er zijn. Zo kunnen we het voor iedereen mogelijk maken om van onze mooie sport te genieten.“

In het veld

Gerben Bouma stond als scheidsrechter op het veld tijdens een van de oefenduels. Ook de jeugd is zich volgens hem bewust van de maatregelen. “Het niet geven van een hand is ondertussen heel gewoon geworden.” Ook op de bank wordt tijdens de wedstrijd door de meesten afstand van elkaar gehouden.

Benieuwd naar het coronaprotocol van LDODK? Zie LDODK.nl/coronavirus.

Deel dit artikel op: