Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina vind je alle actuele informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de activiteiten die betrekking hebben tot LDODK.

De Nederlandse overheid heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

LDODK volgt de adviezen van de overheid, NOC*NSF en het KNKV. Dat betekent vooralsnog dat alle wedstrijden, trainingen en andere bijeenkomsten tot en met 1 juni vervallen.

Beperkte mogelijkheden

Door de aangepaste maatregelen van de overheid van dinsdag 21 april, krijgt de jeugd weer beperkte mogelijkheden om te sporten. Er wordt nu uitgezocht of wat er bij LDODK mogelijk is. Hierover volgt later bericht.

Gevolgen competitie

Veldcompetitie

De gehele tweede helft van de veldcompetitie is afgelast. De huidige stand op de ranglijst telt als eindstand, met de daarbij behorende promotie- en degradatieregelin

Topkorfbal (LDODK 1, 2, A1)

De Korfbal Leaguefinale in Ahoy op 4 april zal niet doorgaan. Ook de play-offs worden niet meer gespeeld. Er is geen kampioen. KCC en Dalto promoveren, Tempo degradeert. De Korfbal League bestaat komend seizoen uit 11 teams.
Bij de A1 telt de huidige stand op de ranglijst als eindstand, met de daarbij behorende promotie- en degradatieregeling.

Wedstrijdkorfbal (LDODK 3, 4, 5, A2, B1, C1, D1)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het wedstrijdkorfbal worden afgelast. De huidige stand op de ranglijst telt als eindstand, met de daarbij behorende promotie- en degradatieregeling.

Breedtekorfbal (overige teams)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal worden afgelast. Het bondsbestuur heeft besloten deze competitie als niet gespeeld te beschouwen.

Contributie

De inning van contributies loopt gewoon door, zoals het NOC*NSF de aangesloten sportbonden ook adviseert. Ondanks dat er nu niet gespeeld wordt, lopen de meeste kosten voor de vereniging gewoon door. Om de vereniging door te laten draaien, kunnen we niet zonder contributie.

Kaartjes play-offs

Veel leden hadden al kaartjes gekocht voor het thuisduel in de play-offs. Dit geldt stort LDODK binnenkort terug zodra er vanuit het KNKV zekerheid is dat er geen play-offs gespeeld gaan worden.

Jeugdkamp

Het traditionele en altijd succesvolle LDODK-jeugdkamp staat door de genomen maatregelen op losse schroeven. Het kamp vindt eind juni plaats, we hopen dat het door kan gaan. Eind april, wanneer de overheid weer met nieuws komt over de geldende maatregelen, nemen we een besluit over het wel of niet door laten gaan van het kamp.

Volgend seizoen

Jaarlijks krijgen de leden rond deze tijd de vraag of ze volgend seizoen wel of niet doorgaan met korfballen. Door de hectiek van deze tijd komt deze vraag nu iets later.

Blijf thuis, blijf fit

Door alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus liggen alle korfbalactiviteiten stil. Het tweede deel van de veldcompetitie is door het KNKV afgelast. Maar stilzitten? Dat hoeft niet!

In korte video’s geven wij je oefeningen die je gewoon thuis kan doen. Elke dinsdag en donderdag komt er een video online. Op de website, YouTube en Instagram.

Al onze berichten over het coronavirus:

2/4 – Van het bestuur
23-3 – Coronavirus: tweede helft veldcompetitie afgelast
16-3 – Coronavirus: gevolgen voor de competities
12-3 – Coronavirus: wedstrijden en trainingen vervallen
10/3 – Coronavirus in Gorredijk

RIVM en GGD

Actuele informatie over het coronavirus is te vinden bij het RIVM en de GGD.

Deel deze pagina op: