Van de voorzitter: een nieuw seizoen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

We zijn weer begonnen. Er was de afgelopen weken is er al weer volop drukte op en rond het veld. Met trainingen en oefenwedstrijden, maar ook vrijwilligers en commissies starten hun werkzaamheden weer op.

Het is mooi om te zien dat er zoveel jeugd is doorgestroomd naar de selectie en naar andere teams. Maar het is ook jammer dat er toch weer een aantal jeugdleden in de A’s is gestopt. Terwijl ze wel een geweldig jaar hebben gehad. Hopelijk kunnen we ze wel in een andere rol voor de club behouden.

Komend weekend starten de competities, deels in andere opzet dan we gewend zijn. Alle veranderingen moeten wennen, maar geeft het een kans. Achter deze opzet zitten goede argumenten, die ook te maken hebben met de toekomst van het korfbal in het algemeen.

Het wordt een seizoen dat ook cruciaal is voor de interne organisatie van onze club. Net zoals veel verenigingen hebben ook wij het moeilijk om vrijwilligers te vinden voor alle functies. Ook vorig jaar heb ik al eens aangegeven dat te veel werk op te weinig schouders terecht komt. In de praktijk blijkt het lastig om dat te veranderen, ook al is het wel geprobeerd.

Wij weten ook: zoals het vorig jaar ging, kan niet nog een jaar. Er moet iets veranderen om onze mooie vereniging verder te brengen. Het bestuur gaat dan ook actief de boer op om vrijwilligers te werven. Dus grote kans dat ook jij een vraag krijgt. Zeg dan niet gelijk nee, maar denk even goed na. Als we het werk met z’n allen doen, wordt het voor iedereen makkelijker en beleeft ook iedereen meer plezier.

Ik wens iedereen een heel mooi seizoen. Geniet van de jeugd, de breedtesport en de selectie. Ga met respect om met scheidsrechters, coaches en vrijwilligers. Wees altijd een goede gastheer/vrouw voor de tegenpartij en laat de kinderen lekker korfballen en genieten van het sporten. Dat is misschien nog wel het belangrijkste.

Tot op het veld!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: