Rondje langs de velden: Senioren

Terug naar het nieuwsoverzicht

In het rondje langs de velden deze week de senioren. Hoe staan de teams er net voor het einde van de competitie voor?

De midweek (vierde op de ranglijst met 8 uit 8) neemt het maandag eerst op tegen koploper Flamingo’s MW1 om vervolgens de competitie donderdag af te sluiten tegen het midweek-team van DTS (S), dat twee punten minder heeft. Van beide tegenstanders werd eerder deze competitie verloren. Toch zou het mogelijk moeten zijn om uit deze wedstrijd in ieder geval twee punten te halen.

Het zesde staat samen met OKO/BIES 3 op een gedeelde tweede plaats. Uitgerekend die ploeg is zondag de laatste tegenstander van LDODK 6. In dit duel zal enkel nog worden bepaald wie deze zaalcompetitie op de tweede plaats eindigt; nummer vier DOS’46/KIOS 6 kan beide teams niet meer bijhalen. Het kampioenschap is reeds vergeven aan Koru 2, dat op een gelijkspel na alles won. Het zesde kan de competitie dus mooi afsluiten. De eerste wedstrijd tegen OKO/BIES ging met 10-11 verloren.

Het vijfde speelt haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in Wolvega tegen SCO 6. Een ploeg die zich op een tweede plaats bevindt. Een plaats hoger en met drie punten meer dan LDODK 5. Toch is het niet onmogelijk voor ons vijfde om het zaalseizoen met een overwinning af te sluiten: in Gorredijk werd deze tegenstander met 13-5 verslagen.

Ook LDODK 4 gaat zondag op bezoek bij OKO/BIES. Verschil op de ranglijst is slechts een punt in het voordeel van OKO en dat biedt kansen voor LDODK. LDODK staat zesde met elf punten uit dertien gespeelde wedstrijden. Bij een overwinning kan er, ook afhankelijk van andere duels in de poule, nog een aantal plaatsen worden geklommen. Dan is het wel zaak beter te presteren dan de vorige keer tegen deze tegenstander. Toen werd het 10-18 voor OKO.

Het derde team is reeds uitgespeeld. Vorige week werd overtuigend het kampioenschap binnengehaald door met 31-9 te winnen van het tweede team van De Parabool. Zaterdag sluit de ploeg de competitie af in Heerenveen tegen Heerenveen 2. In Gorredijk werd met 23-14 van deze tegenstander gewonnen.

LDODK 2 staat negende in de Reserve Korfbal League met zes punten uit zestien duels. Zaterdag is in DSC de tegenstander. Een ploeg die op de zesde plaats staat. Eerder deze competitie werd met 20-24 van de Eindhovenaren verloren. Het tweede is vast nog wel in voor een eindsprint in deze competitie.

Tot slot ons eerste team. Hierover wordt iedere week uitgebreid bericht. Zaterdagavond in Eindhoven kan de ploeg van Erik Wolsink zich voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatsen voor de play-offs van de Korfbal League. De voorbeschouwing op deze wedstrijd lees je hier.

Deel dit artikel op: