Zaterdag: DSC – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na de teleurstellende nederlaag (32-27) vorige week in Bennekom, reist LDODK/Rinsma Fashion zaterdag nog een stukkie verder. In Eindhoven wacht het uitduel tegen debutant DSC. Een punt is voldoende om zeker te zijn van de play-offs.

De strijd om een plek in de finale had vorige week al veilig gesteld kunnen worden, maar het lukte opnieuw niet om van DVO te winnen. Een streep door de rekening van de ploeg van Erik Wolsink die op meer had gehoopt. Door het verlies is de tweede plek uit zicht, met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op TOP nu drie punten. Theoretisch kan het nog, TOP speelt komend weekend tegen Blauw Wit en sluit de reguliere competitie af tegen Fortuna, maar laten we daar maar niet op rekenen. De voorsprong op nummer vier KZ is drie punten. Dus wint LDODK in Eindhoven, dan is de derde plek zeker en doet de afsluitende wedstrijd tegen Blauw Wit er niet meer toe.

Voor DSC staat er ook nog veel op het spel. De debutant uit Eindhoven staat nu op de negende plaats, een punt achter DVO. De voorsprong op nummer laatst AW.DTV is twee punten. Dat betekent dat DSC nog niet veilig is. Bovendien staat dit weekend de confrontatie AW.DTV-DVO op het programma, een wedstrijd die dus ook voor DSC heel belangrijk is. De Eindhovenaren moeten in het slotweekend nog naar DVO.

Deel dit artikel op: