LDODK neemt pas laat afstand van DeetosSnel

Het werd uiteindelijk een verdiende 19-15 overwinning voor LDODK/Rinsma Modeplein op hekkensluiter DeetosSnel. Maar de ploeg uit Dordrecht bleef lang bij.

Er stonden nog zeven minuten op de klok voordat Ran Faber met een doorloopbal de marge tussen beide ploegen op drie punten bracht: 17-14. De hele wedstrijd daarvoor lukte het LDODK maar niet om tot die marge te komen. Kansen waren er wel, kansen werden ook volop gemist.

DeetosSnel startte zaterdagavond goed in Gorredijk: 1-4. Maar na een minuut of tien bracht Julian Frieswijk beide ploegen met een frommelgoal weer in evenwicht op 4-4. LDODK trok door naar 7-5, maar vanaf de strafworpstip maakte de tegenstander uit Dordrecht weer gelijk: 7-7. Daarna was het de thuisploeg die steeds de voorsprong pakte, maar Deetos haakte iedere keer weer vrij snel aan. Aan het einde van de eerste helft was het 10-9.

Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op. LDODK scoorde iedere keer als eerste, maar DeetosSnel liet de thuisclub niet verder uitlopen. Op 15-13 zorgde Julian Frieswijk met zijn tweede goal op rij voor 15-13. Daarna bleef het scorebord zeven minuten lang op dezelfde stand. Het werd nog wel 15-14, maar daarna brak LDODK de ban definitief en liep uit naar 18-14. Op 19-15 klonk het laatste fluitsignaal.

Het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klonk na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees de Boer. De voormalige spectaculaire korfballer van LDO overleed op 4 mei plotseling op 65-jarige leeftijd.