Kees de Boer overleden

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voormalig topkorfballer Kees de Boer is vorige week tijdens een bezoek aan zijn jongste dochter in Ecuador plotseling overleden. Kees werd 65 jaar.

De in Terwispel opgegroeide Kees de Boer was een van de smaakmakers in de talentvolle selectie van LDO die in 1978 haar debuut maakte in de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau. Landelijke kranten kwamen superlatieven tekort voor de prestaties van dit team, waarvan ook zijn partner Griet Bergsma deel uitmaakte. Het AD sprak zelfs over het Mirakel van Terwispel. Deze succesvolle generatie was in de jaren daarvoor stapje voor stapje opgeklommen op de landelijke korfballadder. In een vaak afgeladen volle Sporthal De Skâns werden spectaculaire duels uitgevochten.

Kees was een markante korfballer die met specifieke acties regelmatig in het nieuws kwam. In 1980 plaatste hij een aantal keren zijn legendarische contradunk. Door een perfecte timing wist hij bij een strafworp van de tegenstander van onderaf de bal uit de korf te tikken. Scheidsrechters en tegenstanders wisten niet hoe ze hier mee aan moesten. Een jaar later waren de spelregels aangepast en was deze actie niet meer toegestaan. Kees werd ooit verkozen tot meest spectaculaire korfballer en hij speelde met het Nederlands team op de World Games.

Kees was ook een eigenzinnige speler, die zijn medespelers en de vereniging nog wel eens kon verrassen. In 1987 stopte hij van het ene op het andere moment. Het spelplezier was verdwenen.

Later was hij nog regelmatig langs het veld te vinden. Onder andere om zijn kinderen Markus, Annagryt en Eke aan te moedigen. Zij speelden ook alle drie korfbal op hoog niveau.

LDODK is geschrokken van dit nieuws en wenst Griet en de kinderen alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Deel dit artikel op: