Friso Boode bezig aan laatste seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Friso Boode (31) is bezig aan zijn laatste seizoen als topkorfballer. Dat heeft hij dinsdagavond bekend gemaakt binnen de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein. Friso is bezig aan zijn dertiende seizoen op het hoogste niveau, bij achtereenvolgens Nic., TOP en LDODK.

Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al eerder gaf Friso binnen de club aan zijn toekomst per seizoen te willen bekijken. “Kim en ik verwachten dit voorjaar ons tweede kindje en ik heb een hele drukke baan als teamleider op de Burgemeester Harmsma School. Door die ontwikkelingen verwacht ik volgend seizoen niet meer die passie te kunnen leveren die nodig is om op dit niveau te presteren. Dan zit ik mijzelf en anderen in de weg en dat wil ik niet.”

Friso is bezig aan zijn vierde seizoen bij LDODK, daarvoor speelde hij achtereenvolgens zes seizoenen bij Nic. uit Groningen en drie seizoenen bij TOP uit Sassenheim. Drie jaar geleden nam hij afscheid als international. “Ik heb er natuurlijk al een hele carrière opzitten. Je zit ieder jaar in hetzelfde programma, maar de groepsdynamiek is ieder jaar anders. En dat maakt het ook nog steeds leuk. Maar ik beleef het nu wel anders dan een aantal jaren geleden. Dat is ook logisch.”

Lees ook: Jurjen Bosma stopt na dit seizoen

Het afscheid als speler betekent geen afscheid van het korfbal en zeker ook geen afscheid van LDODK. “Ik heb destijds bewust voor deze club gekozen en kom ook zeker in een of andere rol terug. Maar volgend seizoen wil ik in ieder geval een jaar helemaal geen korfbal.”  

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: