Jurjen Bosma stopt na dit seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is het laatste seizoen op topniveau voor LDODK-speler Jurjen Bosma (29). Dat heeft hij de club laten weten. De combinatie van korfbal, gezin en werk wordt steeds lastiger.

Jurjen en zijn vriendin Desiree verwachten dit voorjaar hun tweede kind. “Ik werk in Zwolle dus ben altijd al later thuis. Daardoor mis ik al veel, ik moet vaak direct door naar de sporthal. En ook in het weekend speelt korfbal een belangrijke rol. Ik heb het er nu nog steeds voor over, maar dat wordt wel lastiger.” En dus besloot Jurjen de knoop door te hakken.

Hij is eerlijk, het speelt ook mee dat de kans op minuten in het eerste voor hem kleiner zijn geworden. “Voor de club is het goed dat er jonge talenten staan, dat is de toekomst. Voor mijzelf is het minder leuk. Aan de andere kant heb ik de afgelopen seizoen veel meer minuten op het hoogste niveau gemaakt dan velen en ook ik zelf dachten. In de jeugd zat ik nooit bij de grootste talenten. Ik ben trots op wat ik bereikt heb.”

Jurjen Bosma is een kind van de club en is bezig aan zijn tiende seizoen in de LDODK-selectie. “Het is op dit moment ook geweldig om in het tweede te spelen. We pakten op het veld de Nederlandse titel en draaien ook nu weer bovenin mee. Dat is leuker dan een paar jaar geleden. Dus ik speel nog iedere week met veel plezier.”

Deel dit artikel op: