Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dinsdag 13 oktober heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het KNKV heeft inmiddels de maatregelen voor het korfbal uitgewerkt. Het bestuur van LDODK/Rinsma Modeplein volgt deze richtlijnen. Een update.

Protocol

Het coronaprotocol op LDODK.nl/coronavirus is op 15 oktober aangepast aan de nieuwe situatie.

Competities

De veldcompetities zijn per direct stil gelegd. Het KNKV komt volgende week met nadere mededelingen over de start van de zaalcompetitie. Vanzelfsprekend is door de maatregelen ook de start van de Korfbal League tot nader order uitgesteld.

Trainingen

De algehele boodschap bij alles wat we doen, is dat we niet de grenzen opzoeken van datgene wat is toegestaan.

De jeugdploegen mogen gewoon doortrainen. A-junioren van 18 jaar en ouder mogen gewoon met hun eigen team meetrainen.

Deze en volgende week kan er nog buiten getraind worden. De teams bepalen zelf of ze daar ook gebruik van maken.

Op maandag 26 oktober starten de zaaltrainingen. Er geldt tot nader order een aangepast trainingsschema dat begin volgende week bekend wordt gemaakt. Sportcentrum Kortezwaag heeft extra ruimte nodig. In goed onderling overleg is een verdeling van de zaaluren opgesteld.

De kleedkamers en de kantine blijven gesloten, ook voor de ouders van kinderen die op dat moment trainen.

Senioren mogen ook trainen, maar wel onder specifieke voorwaarden. Deze eisen zijn opgenomen in het coronareglement. Het is in ieders belang om deze voorwaarden op te volgen, de overheid gaat naleving strenger controleren. De belangrijkste voorwaarden:

  • Trainen mag in groepen van 4 personen. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Het maximaal aantal personen dat tegelijk mag trainen is afhankelijk van de grootte van de sporthal. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan;
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd in een sporthal zijn;
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;

Onderlinge wedstrijden jeugd

Jeugdteams mogen wel onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf zaterdag 31 oktober, aan het einde van de eerste trainingsweek in de zaal, organiseren we onderlinge jeugdwedstrijden. Volgende week publiceren we een wedstrijdschema.

Activiteiten voor jeugd

Groen Kabaal is in overleg met de activiteitencommissie jeugd bezig om enkele activiteiten te organiseren voor de jeugdleden. Nu het er op lijkt dat het spelen van competitiewedstrijden opnieuw voor langere tijd niet mogelijk is, vinden we het voor de verenigingsbinding belangrijk dat we samen leuke dingen blijven doen. Nadere mededelingen hierover volgen.

Deel dit artikel op: