De ouverture in Delft

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zondag start LDODK/Rinsma Modeplein in Delft tegen Fortuna aan een nieuw seizoen Ereklasse. “Een mooie krachtmeting om direct te kunnen zien waar we staan”, aldus hoofdcoach Henk Jan Mulder.

De selectie van LDODK startte op 17 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Drie weken van trainen en oefenwedstrijden volgden. “Alles in opbouw naar de zaal, maar in de vijf veldwedstrijden willen we natuurlijk ook zoveel mogelijk punten pakken.”

In de maanden competitiestilstand was er volop tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. “Maar het betekent niet dat we niets gedaan hebben. Zodra het kon zijn we ook wel gewoon gaan trainen, ook al was het met alle beperkingen. Het is nu inderdaad zoeken. Door het stoppen van een aantal spelers zijn een aantal vaste raamwerken binnen het team verdwenen.”

Mulder en zijn technische staf beginnen niet met een vaste basisteam. Van week tot week wordt bekeken wat de beste opstelling is. “Misschien starten we wel eens twee wedstrijden achter elkaar met dezelfde spelers, maar verder is het nu tijd om ook veel combinaties uit te proberen en te kijken hoe dat uitpakt. Daarvan zie je in de oefenwedstrijden tegen Dalto, Mid Fryslân en KZ ook een wisselend beeld.”

In de eerste weken zag Mulder in ieder geval al een aantal jonge spelers zich goed manifesteren. “Voor hen is het ook opbouwen. Een keer invallen is heel wat anders dan in de basis staan. Dan zijn de verwachtingen ook direct anders.” Mulder is er van overtuigd dat de ploeg de vorig seizoen gestopte of vertrokken spelers goed kan opvangen. “Wat er overblijft heeft ook al veel ervaring. En we weten al een tijdje dat er een aantal goede jeugdspelers aankomen.”
Wessel Bergsma en Diana van der Vorst zijn er in ieder geval tijdens het veldseizoen nog niet bij en voor de van een zware knieblessure herstellende Daniëlle Hulst komt volgens Mulder ook de start van het zaalseizoen nog te vroeg.

LDODK speelt tot de zaalcompetitie op het veld tegen Fortuna, AW/DTV, DOS’46, Blauw Wit en Deetos. Het tweede team heeft dezelfde tegenstanders. Alleen speelt Dalto 2 op de plek van AW/DTV 2.

Deel dit artikel op: