Christian Dekkers verder bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een jaar bij het Amsterdamse Blauw-Wit zet Christian Dekkers (26) zijn korfbalcarrière volgend seizoen voort bij LDODK/Rinsma Modeplein. Hij verhuist samen met zijn vriendin Marloes Frieswijk naar het noorden.

De roots van Christian liggen in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. Hij korfbalde vanaf de jeugd bij KCC en maakte na de juniorentijd de overstap naar Nieuwerkerk, waar hij vier jaar speelde. Daarna volgden weer twee jaren bij KCC. “We wonnen de hoofdklassefinale en handhaafden ons in de Korfbal League. En dat met je oude liefde. Geweldig.”

Toch verruilde Christian vorig seizoen KCC voor Blauw-Wit. “Ik was benieuwd naar waar mijn plafond zou liggen.” Maar het huidige seizoen bracht niet wat hij er van verwachtte. Nu volgt hij samen met zijn liefde Marloes de weg naar het noorden. “We hebben verschillende scenario’s bekeken, ook die van elk bij een andere vereniging spelen, maar we kiezen nu samen vanwege de sportieve ambities voor LDODK.”

Christian weet dat de concurrentie zwaar is bij de heren. “Maar als we eenmaal in Friesland zijn gevestigd, ga ik mij volledig geven en wil ik het hen zo lastig mogelijk maken. Ik wil graag in de Korfbal League spelen, maar moet het zelf laten zien.”

Trainer-coach Henk Jan Mulder: “Hoewel hij dit seizoen volgens mij minder speelminuten heeft gemaakt dan bij KCC, zijn Christians kwaliteiten bekend. Ik vind hem een uitstekende aanvaller, scoren gaat hem meestal makkelijk af. In een gesprek werd mij al gauw duidelijk, dat hij zich ook op diverse andere onderdelen van het spel graag verder wil ontwikkelen. Als trainer kijk ik er naar uit om met hem samen te werken.”

In het dagelijkse leven werkt Christian bij de gemeente Capelle aan den IJssel op de afdeling sport en bewegen. Hij zoekt nu naar werk in het noorden.

https://www.instagram.com/p/BvxAPEHAypz/

Lees ook: Marloes Frieswijk kiest voor LDODK

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: