Marloes Frieswijk kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

International Marloes Frieswijk (23) stapt na dit seizoen over van Blauw-Wit Amsterdam naar LDODK/Rinsma Modeplein.

Marloes speelde de laatste drie seizoenen in Amsterdam, haar roots liggen bij SCO in Oldeholtpade. Vorig seizoen bekroonde ze haar goede prestaties bij Korfbal Leagueclub Blauw-Wit met een selectie voor het Nederlandse team.

Na drie jaar valt het reizen tussen haar woonplaats Wolvega en Amsterdam haar steeds zwaarder. Marloes volgt de PABO-opleiding in Zwolle, waar ze na dit seizoen aan haar laatste jaar begint. “Ik vind het een mooie school en wil daarom de opleiding in Zwolle ook graag afmaken.” Dus lag het voor de hand om het korfballen in het noorden een vervolg te geven.

Marloes kiest voor LDODK vanwege de sportieve ambities. “Je ziet dat LDODK zich de laatste jaren in de breedte enorm heeft versterkt. Het tweede heeft bijvoorbeeld de play-offs maar op een haar na gemist. Dat zijn goede signalen. En het eerste team heeft zich dit seizoen overtuigend voor de play-offs geplaatst. Ik denk dat de ploeg ook volgend jaar nog weer een stap kan zetten en wil daar graag aan bijdragen.” Haar broer Julian speelt sinds dit seizoen ook al bij LDODK.

Trainer-coach Henk Jan Mulder: “Onlangs hadden we een heel prettig en constructief gesprek met Marloes. We zijn erg blij dat zij deel wil gaan uitmaken van onze sportieve ambities. Dat Marloes al op jonge leeftijd deel uitmaakt van TeamNL, zegt natuurlijk het nodige over haar kwaliteiten. Ik verwacht dat zij in haar ontwikkeling nog flinke stappen gaat zetten en dat LDODK heel veel plezier aan haar gaat beleven.”

Lees ook: Christian Dekkers verder bij LDODK

https://www.instagram.com/p/BvxAPEHAypz/

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: