AW/DTV zondag tegenstander in eerste thuisduel in Ereklasse

Zondag staat het eerste thuisduel van LDODK/Rinsma Modeplein op het programma. Om 14:30 uur is het Amsterdamse AW/DTV de tegenstander.

Na het nipte verlies van Fortuna vorige week (17-16), is dit voor de ploeg van Henk Jan Mulder het moment om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.

Combinaties

‘Een nederlaag met perspectief’, noemde coach Mulder het achteraf. De veldcompetitie staat vooral in het teken van de voorbereiding op de Korfbal League. Het is dan ook geen zekerheid dat de acht spelers die vorige week als eerst in het veld stonden, ook deze week vanaf het eerste fluitsignaal in het veld zullen staan.

AW/DTV begon de competitie met de Amsterdamse derby tegen Blauw-Wit. Een hoog scoringspercentage in de eerste helft resulteerde in een 10-8 ruststand. In de tweede helft wist de ploeg niet door te pakken, waardoor Blauw-Wit met 15-19 te sterk was.

Publiek welkom

Het duel tegen AW/DTV is de eerste van de twee thuiswedstrijden die LDODK op het veld speelt, voordat de zaalcompetitie begint. Volgende week is in Nijeveen DOS’46 de tegenstander. Een week later komt Blauw-Wit naar Gorredijk.

De wedstrijden op het veld zijn gratis toegankelijk. Publiek is natuurlijk welkom. Kom je naar het korfbalveld? Hou je dan aan de looproutes, 1,5 meter afstand en andere coronaregels.