Zure nederlaag in Delft

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is zondag de nieuwe competitie gestart met een nederlaag. Fortuna/Delta Logistiek was in Delft de winnaar (17-16), dankzij een strafworp net voor tijd. “We hadden een puntje verdiend”, aldus Henk Jan Mulder. “Maar het was een nederlaag met perspectief.”

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Na een 10-10 ruststand scoorden beide ploegen om en om tot Fortuna een gaatje van drie punten sloeg. “Maar ook daar kwamen we goed van terug. Jammer van dat einde.”

Mulder was vooral tevreden over de energie die de ploeg leverde. “Dat was een stuk beter dan in de laatste oefenwedstrijd tegen KZ.” LDODK moest er wel harder voor werken dan Fortuna. Volgens Mulder had de ploeg uit Delft in de rebound over, waardoor ze zonder schotklok, steeds konden herhalen. “We hadden moeite om daar door heen te breken. Verdedigend stond het verder goed, maar de scherpte in de afronding was er nog niet.”

LDODK startte met in het ene vak André Zwart, Ran Faber, Marloes Frieswijk en Rixt Bouma. Het andere vak werd gevormd door Erwin Zwart, Marvin Piepers, Femke Faber en Marlou Kuiper. Julian Frieswijk is op de terugweg van een blessure en kon een kwartiertje meespelen.

LDODK speelt zondag 13 september (14.30 uur) thuis tegen AW/DTV uit Amsterdam.

Deel dit artikel op: