Zondagmiddag naar Amsterdam, LDODK op bezoek bij Blauw-Wit

De avondklok speelt LDODK/Rinsma Modeplein komend weekend nog geen parten. Voor de tweede wedstrijd van het nog prille Leagueseizoen tegen Blauw-Wit is LDODK zondagmiddag (15.30 uur) te gast in Amsterdam.

LDODK startte de Korfbal League 2020-2021 vorig week thuis met een overwinning tegen Groen Geel: 23-18. De eerste punten zijn binnen, al kwam Groen Geel in de tweede helft nog een keer dicht bij. Trainer/coach Henk Jan Mulder analyseerde na afloop dat met wat slimmer spelen en een wat hoger schotpercentage de wedstrijd eerder over de streep getrokken had kunnen worden. “Maar voor de eerste wedstrijd ben ik overall tevreden.” Julian Frieswijk was vooral blij dat het weer om het ‘echie’ ging en dat zag je in zijn spel terug. “Je merkte wel dat we energie moeten blijven leveren. Dat zakte in de tweede helft even weg en dan zie je de tegenstander direct terugkomen.”

Wat een tegenstander kan doen die er vanaf de start van het seizoen staat merkte Blauw Wit vorige week. In het openingsweekend maakten de Amsterdammers bij PKC zelf een acceptabele 27 doelpunten, maar PKC maakte het verschil door daar 36 goals tegenover te zetten. Blauw-Wit kwam in de eerste helft na een eerste gat van vijf punten nog wel sterk terug. In de tweede helft van de wedstrijd raakte het tankje leger en leger en liep PKC uit naar een royale overwinning. Blauw-Wit coach Gerald Aukes zag in de tweede helft de dames van PKC heel scherp schieten. “En wij moeten op dat moment heel hard werken voor de punten.” Aukes vindt dat zijn ploeg zich deze competitie bij de beste vier in de poule moet spelen, om zich zo te plaatsen voor de play-offs. Bij Blauw-Wit keert Momo Stavenuiter terug op het hoogste niveau, nadat hij eerder in 2019 besloot te stoppen met korfballen.