Zondagmiddag laatste duel in Poule A, Fortuna in Delft de tegenstander

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zondagmiddag (16.00 uur) in Delft de laatste wedstrijd in Poule A van de Korfbal League. Alle beslissingen zijn inmiddels gevallen. Fortuna en LDODK hebben zich beide al geplaatst voor de kampioenspoule.

Wat was het zondagmiddag een prachtige ontlading in Sportcentrum Kortezwaag. De noodzakelijke winst tegen Blauw-Wit (26-23) werd gecombineerd met het samen kunnen genieten met publiek. En daar kwam dinsdag nog eens het goede nieuws overheen van het verlies van Blauw-Wit bij de inhaalwedstrijd tegen KZ (24-30), waardoor LDODK zich plaatste voor de kampioenspoule. Blauw-Wit kan in de laatste pouleronde hooguit in punten op gelijke hoogte komen, maar dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag. En dat is na twee overwinningen in het voordeel van LDODK.

Zondagmiddag wacht een lastige uitwedstrijd bij het nog steeds ongeslagen Fortuna. Eerder in het seizoen werd het voor LDODK in Gorredijk een kansloze missie. Trainer/coach Gerald Aukes weet niet wat hij in Delft kan verwachten. “Fortuna kan wel twee teams opstellen, maar je merkt nu ook dat alle teams te maken krijgen met coronagevallen, blessures of zelfs de gewone griep.” De grote inzet die LDODK vorige week tegen Blauw-Wit moest leveren, heeft ook de nodige pijntjes opgeleverd. “Maar beter nu, dan op een ander moment.” Het is dan ook nog niet bekend welk team zondag in het veld staat.

Na een vrij weekend gaat de Korfbal League over twee weken verder met het tweede deel van de competitie. LDODK speelt in de kampioenspoule, waarvoor de eerste drie ploegen van zowel poule A als poule B zich plaatsten. In Poule A zijn dat Fortuna, KZ en LDODK, in poule B PKC en DVO. Zaterdagavond maken TOP en DOS’46 in een onderling duel uit zich daar als zesde ploeg bijvoegt.

In de kampioenspoule speelt iedere ploeg alleen tegen de ploegen die ze eerder in het seizoen nog niet hebben bestreden. LDODK speelt dus alleen uit en thuis tegen PKC, DVO en DOS’46/TOP. De ploegen beginnen niet op nul punten. De resultaten uit de poulefase tegen de twee andere ploegen tellen mee. Zo begint LDODK met alleen de resultaten tegen Fortuna en KZ. Dat zijn op dit moment nul punten en kunnen maximaal twee worden mocht LDODK zondag bij Fortuna winnen.

Na de zes speelronden spelen de eerste vier op de ranglijst de play-offs op weg naar de finale om de landstitel.

Deel dit artikel op: