Zondag: LDODK – KZ

In haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen Korfbal League ontvangt LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag KZ/Thermo4U.

Het is alweer een paar jaar geleden dat LDODK in de zaal de competitie begon met een uitwedstrijd. Dit jaar is de tweede wedstrijd de eerste kennismaking van het eigen publiek met het vernieuwde LDODK.

De ploeg van Henk Jan Mulder begon vorige week in Alphen aan den Rijn met een overwinning op Tempo (20-25). Een zege die vooral in de tweede helft tot stand kwam. LDODK had het in de eerste helft lastig tegen de debutant in de Korfbal League. Tempo trok in de eigen hal in de eerste wedstrijd de gashendel vol open, ze hadden dan ook niets te verliezen. Pas net voor rust kwam LDODK voor het eerst op voorsprong, gevolgd door een sterke start van de tweede helft. Toen werd het individuele krachtverschil duidelijk. Maar achteraf was iedereen het er bij LDODK wel over eens dat dit nog niet het gewenste niveau is.

Zondag staat er een hele andere tegenstander in het veld. KZ opende het seizoen thuis met een gelijkspel tegen TOP (28-28). Een spannende wedstrijd in een topduel tussen twee ploegen die beide dit seizoen mee willen draaien in de top. TOP leidde de dans halverwege (13-14). Het bleef ook in de tweede helft spannend tussen beide teams. Met nog negen seconden op de klok maakte KZ weer gelijk, waarna TOP nog een kans kreeg op de overwinning, maar Celeste Split mistte de laatste vrije bal.