Zondag: LDODK – Blauw-Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen komt Blauw Wit zondag (16.00 uur) naar Gorredijk, een tegenstander die vaak bijdraagt aan voor het publiek leuke wedstrijden. Dat belooft wat.

Na vijf speelronden hebben de Amsterdammers twee punten meer dan LDODK. Tot nu toe werd er alleen in de openingswedstrijd verloren, van landskampioen TOP. Daarna volgden vier overwinningen op KCC, DOS’46, DVO en Avanti. Dikke overwinningen waren het niet, de marge was maximaal vier punten, maar de punten tellen.

LDODK staat met 6 uit 5 een plekje lager op de ranglijst, inclusief inmiddels twee nederlagen. Met de hooggespannen verwachtingen vooraf voor sommige supporters misschien een teleurstelling. Maar in deze Korfbal League liggen de ploegen waarschijnlijk helemaal niet zo ver uiteen dan wel gedacht. En verliezen van landskampioen TOP is geen schande. Het verlies bij KZ was waarschijnlijk pijnlijker, het was voor de Kogers tot nu de enige overwinning.

De prijzen worden echter aan de eindstreep uitgedeeld en dan wil LDODK er staan. Maar dan moeten er onderweg ook weer niet te veel punten worden gemorst. Met andere woorden: met de motivatie zal vanmiddag wel niets mis zijn.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: