Zondag: Fortuna – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De competitie in de Korfbal League 2016-2017 is over de helft. Zondag (15.30 uur) gaat LDODK/Rinsma Fashion op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek.

Beide ploegen openden de competitie in Gorredijk. Dat werd een 23-19 overwinning voor LDODK. Maar de Korfbal League blijft een gekke competitie, waar niemand zo maar even van een ander wint. Dus betekent het voor LDODK ook in Delft alle hens aan dek. De ploeg van Erik Wolsink zit wel vol vertrouwen na het geweldige doelpuntenfestijn vorige week bij Blauw Wit: 33-35.

Het was niet alleen super om deze overwinning uit het vuur te slepen, LDODK deed voor de ranglijst ook nog eens hele goede zaken. Een plek in de top vier, die recht geeft op de play-offs, is steviger in handen. Het verschil met plek vijf is inmiddels zes punten. Zaterdag speelt TOP, waarmee LDODK de tweede plek deelt, tegen koploper PKC. Een week later komt PKC naar Gorredijk. PKC kan de strijd om de eerste plek de komende twee weken beslechten. TOP en LDODK kunnen het ook extra spannend maken.

Fortuna staat nu zesde op de ranglijst met zeven punten. De ploeg uit Delft heeft vier spannende potjes achter de rug. Afgelopen weekend werd met 15-18 verloren van TOP, maar dat verschil werd pas in de laatste tien minuten gemaakt. Een week eerder won Fortuna met twee punten verschil bij DOS’46. Daarvoor was er een nipt verlies tegen KZ (23-24) en een nipte winst bij AW/DTV (26-27). In het tweede deel van de ranglijst staan de ploegen dicht bij elkaar. Nummer laatst AW/DTV heeft met drie punten maar vier punten minder dan Fortuna. De Delftenaren smachten dan ook naar een grotere afstand van de onderste plaatsen.

Deel dit artikel op: