Zondag: Fortuna – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Korfbal League 2017-2018 is halverwege. LDODK/Rinsma Modeplein begint de tweede helft van de competitie zondagmiddag 15.30 uur uit bij Fortuna/Delta Logistiek.

Er staat zondagmiddag wel wat op het spel. LDODK staat nu vierde met 11 uit 9, maar één puntje meer dan Fortuna op plaats vijf. Een paar weken geleden leek het er nog op dat vijf ploegen onderling gingen strijden om de vier plekken in de play-offs. De kaarten liggen nu weer enigszins anders. Ook KZ en DOS’46 zijn nog niet ver weg, maar volgen drie punten achterstand op de vierde plek.

Voor LDODK is het zondagmiddag ook vooral schade herstellen. De duidelijke nederlaag vorige week bij DOS’46 kwam aan. Van LDODK-zijde was het een slappe wedstrijd. En dat kan LDODK zich niet permitteren. Zoals coach Wolsink na afloop al opmerkte is een ongeïnspireerd LDODK door iedereen te verslaan. Dat moet in Delft dus duidelijk beter, wil LDODK doen wat ze dit seizoen uitsprak: meedoen om de finaleplaatsen. Door in Delft te winnen wordt het gaatje naar de achtervolgers weer een beetje groter.

Tegenstander Fortuna kwam er in het openingsweekend in Gorredijk niet aan te pas: 32-22. De twee voorgaande wedstrijden gingen voor Fortuna ook verloren. Vorige week uit bij PKC, een week eerder thuis tegen Blauw-Wit. Dus ook Fortuna heeft alle belang bij een winstpartij in eigen huis. Om de negatieve serie te doorbreken en om aan te blijven haken bij de top-4.

Deel dit artikel op: