Zondag: Blauw-Wit – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein reist zondag voor het tweede weekend op rij naar Amsterdam. Om 14.30 uur is Blauw-Wit de tegenstander.

Het was afgelopen weekend een meevallertje voor LDODK. Door zelf overtuigend bij AW/DTV te winnen (16-28) en door het verlies van Fortuna, is LDODK nu al zeker van een plek in de play-offs voor de landstitel. Met nog drie wedstrijden te spelen kan Fortuna, nummer drie op de ranglijst, LDODK niet meer achterhalen.

Het is voor LDODK nu vooral zaak om als eerste te eindigen en zo ook het thuisvoordeel in de play-offs te pakken. Het verschil met nummer twee DOS’46 is nu twee punten, de Nijeveners komen volgende week naar Gorredijk.

Fortuna verloor vorige week van de tegenstander van LDODK komend weekend: Blauw Wit. In Delft trokken de Amsterdammers met 17-12 aan het langste eind. Een week eerder won Blauw-Wit al van AW/DTV en in de eerste speelronde na de zaal werd maar nipt van DOS’46 verloren. Kortom: de Amsterdammers zijn op het veld lekker bezig.

Voor LDODK is het dus zondagmiddag niet een zo maar te winnen wedstrijdje, zoals dat de afgelopen twee weken Tempo en AW/DTV eigenlijk wel was. Voor de ploeg van Henk Jan Mulder is het scenario duidelijk: zondag in Amsterdam winnen en dan een week later thuis tegen DOS’46 het karwei afmaken. Dan doet de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna er niet meer toe.

Het klinkt eenvoudig, maar dat hoeft het in de praktijk niet te zijn.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: