Zondag: Blauw-Wit – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein sluit het eerste deel van het veldseizoen zondag 6 oktober (14.30 uur) in Amsterdam af tegen Blauw-Wit.

In de laatste ronde voor de zaalcompetitie staat er voor beide ploegen nog iets op het spel. De winnaar van het duel gaat als de nummer twee op de ranglijst de zaal in. Dat zegt op zich nog niets, want in het voorjaar is altijd alles weer anders, maar toch.

LDODK en Blauw-Wit hebben beide zes punten, twee punten minder dan koploper PKC, de enige ploeg waarvan beide ploegen verloren. Het gat naar de onderste drie ploegen op de ranglijst is al vier punten.

Tussen de regenbuien door won LDODK afgelopen weekend overtuigend van het tegenvallende Fortuna. Met soms fraai spel raakt het team van Henk Jan Mulder steeds meer op stoom. En dan te bedenken dat de anders vaste waarden Marjolijn Kroon en Diana van der Vorst nog ontbreken.

Blauw-Wit pakte twee weken geleden nog een duidelijke winst in de Amsterdamse derby tegen AW/DTV. Maar zaterdag in Papendrecht was de uitslag ook tekenend: 22-11. Dat zal ongetwijfeld een dikkere nederlaag zijn geweest dan waarop de Amsterdammers hadden gerekend.

Als het weer een beetje mee zit wordt het in Amsterdam zondag ongetwijfeld een leuk duel, want dat is het meestal tussen Blauw Wit en LDODK.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: