Zondag: AW/DTV-LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein reist de komende twee weekenden naar Amsterdam. Zondagmiddag (15.30 uur) speelt LDODK bij AW/DTV, een week later volgt de ontmoeting met Blauw-Wit.

Er zijn nog vier ronden te spelen in de reguliere competitie in de Ereklasse A. LDODK gaat aan de leiding met twee punten voorsprong op DOS’46 en al vijf punten voor op nummer drie Fortuna. Deze beide ploegen zijn ook de tegenstander in de laatste twee competitieronden.

LDODK heeft het in eigen hand of die wedstrijden er nog toe doen voor plaatsing voor de play-offs of dat de beslissing dan al is gevallen. Wanneer de ploeg van Henk Jan Mulder en Jan Jouke Flokstra de komende twee weekenden van beide Amsterdamse ploegen wint, is het pleit al beslecht. Dan kan Fortuna LDODK niet meer bijhalen en rest alleen nog de strijd om de eerste plek, en daarmee het thuisvoordeel.

Zondagmiddag is AW/DTV de tegenstander. De Amsterdammers (3 punten) strijden met stadgenoot Blauw-Wit (4 punten) en Tempo (3 punten) voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. AW/DTV hervatte de veldcompetitie met een 11-11 gelijkspel tegen Tempo en verloor vorige week ruim van Blauw Wit (22-13). Punten zijn dus meer dan welkom.

Maar daar zal LDODK zondag ongetwijfeld niet aan mee willen werken. De ploeg is het tweede deel van de veldcompetitie lekker gestart met een mooie overwinning op Fortuna (22-17) en vorige week een afgetekende overwinning op Tempo (25-14).

Play-offs
In tegenstelling tot de play-offs in de Korfbal League, bestaat de play-off op het veld maar uit één wedstrijd. Op 15 juni spelen de nummers één van de beide Ereklassen thuis tegen de nummer twee uit de andere Ereklasse. De finale is een week later op 22 juni in De Lier (Zuid Holland).

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: