Zaterdag: LDODK – TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nog vijf ronden te gaan in de reguliere Korfbal League. Een paar weken vol interessante wedstrijden. Zoals zaterdagavond (20.00 uur) LDODK/Rinsma Modeplein tegen TOP/SolarCompleet.

Beide ploegen streden vorig jaar in de play-offs tegen elkaar. TOP trok twee keer overtuigend aan het langste eind en haalde vervolgens ook de landstitel binnen. Beide clubs zijn ook nu nog volop in de race voor het toetje van het seizoen.

TOP staat momenteel tweede op slechts een punt van koploper PKC. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de reguliere competitie niet meer en stevenen af op plaatsing voor de play-offs. TOP en PKC hebben inmiddels een gat van vier en vijf punten op nummer 3: Blauw-Wit. Mede veroorzaakt door het onverwachte verlies van de Amsterdammers vorige week bij DVO.

LDODK volgt op plek vier. Door zelf vorige week te winnen bij nummer laatst Avanti en het verlies van Blauw-Wit is het verschil tussen nummer drie en vier nog maar één puntje.

In een paar weken kan er echter nog veel gebeuren. De komende weken treedt LDODK nog aan tegen alle ploegen die boven hen op de ranglijst staan. Zaterdag TOP, volgende week Blauw-Wit en op 10 maart volgt nog een uitduel bij PKC. De andere twee tegenstanders zijn KCC en DOS’46.

De wedstrijd in Sassenheim ging eerder dit seizoen naar TOP: 26-24. Maar LDODK heeft dit seizoen nog in Gorredijk nog niet verloren. Alleen PKC wist een puntje weg te snoepen uit Sportcentrum Kortezwaag. Laten beide ploegen er een spannend en hoogstaand duel van maken.

Volg jij ons al op Instagram?

Donderdag 15 februari laat Marjolijn Kroon je exclusief via Instagram Stories zien wat zij op een dag zoal doet. Wat te denken van de eerste G-Korfbal-training? Check instagram.com/ldodk_rinsmamodeplein.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: