Zaterdag: LDODK – Tempo

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein hervatte de veldcompetitie vorige week met een fraaie overwinning op zaallandskampioen Fortuna (22-17). Zaterdag (4 mei; 15.30 uur) komt Tempo naar Gorredijk.

Fortuna was zondag niet compleet, maar had ook geen antwoord op het spel van LDODK. Na rust was de strijd snel beslist, al liet LDODK de tegenstander in het eind weer wat dichterbij komen. In Delft is de hoofdprijs met de titel in de Korfbal League, al binnen. LDODK wil graag ook op het veld vlammen. Twee jaar geleden werd de finale om de veldtitel verloren, meedoen tot het eind is nu ook de ambitie.

Daarvoor ligt de ploeg van Henk Jan Mulder op schema. Halverwege de competitie is LDODK koploper, samen met DOS’46. De afstand naar nummer drie Fortuna is al vijf punten. Zaterdag spelen DOS’46 en Fortuna in Nijeveen tegen elkaar. Blijven de punten in Nijeveen dan is het gat al zeven punten. Wint Fortuna en wint LDODK dan neemt LDODK twee punten afstand van DOS’46, met dan nog maar vier speelrondes te gaan. Komend weekend kan dus bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie in de Ereklasse A. De nummers één en twee plaatsen zich voor de play-offs.

Tegenstander Tempo heeft uit de eerste vijf wedstrijden drie punten gehaald: winst tegen Blauw-Wit en gelijk tegen AW/DTV. Deze drie ploegen lijken ook de strijd te moeten beslechten om degradatie uit de Ereklasse. Tempo en AW/DTV hebben nu drie punten, Blauw-Wit heeft er twee. Met andere woorden: voor Tempo is het ook heel belangrijk om de komende weken punten te halen. In Alphen aan den Rijn werd het eerder dit seizoen 19-24 in het voordeel van LDODK.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: