Zaterdag: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond ontvangt LDODK koploper PKC. Dat deze ontmoeting halverwege de competitie een wedstrijd zou zijn tussen de nummers twee en één van de ranglijst, had niemand aan het begin van dit seizoen Korfbal League verwacht. Dat PKC koploper is verbaast misschien niet, dat LDODK tweede staat wel. Maar het is wel de realiteit! Een aantal weken deelde LDODK de tweede plek met TOP, maar de ploeg uit Sassenheim verloor vorige week bij PKC en volgt dus nu op twee punten.

Iedereen vraagt zich af wat er zaterdagavond mogelijk is in Gorredijk. In de tweede wedstrijd van het seizoen verloor LDODK in Papendrecht in de laatst seconden van de wedstrijd. Vriend en vijand vond dat LDODK hier minstens een puntje had verdiend. PKC is inmiddels bij het verstrijken van de competitie verder gegroeid, maar dat geldt ook voor LDODK. Op een uitglijder thuis tegen DVO na, hebben Erik Wolsink en zijn ploeg alle overige wedstrijden gewonnen. Waarbij de uitoverwinningen bij TOP en Blauw Wit respect afdwongen.

PKC verliest niet zo veel wedstrijden, maar in december 2014 werd het in Gorredijk 23-17 in het voordeel van LDODK. Een wedstrijd om aan terug te denken. Laten we hopen dat daar zaterdag een fraai hoofdstuk aan wordt toegevoegd. Alle ingrediënten voor een korfbalkraker zijn aanwezig.

We verwachten veel publiek, dus kom op tijd.

Deel dit artikel op: