Zaterdag: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

De nummer drie tegen de nummer twee. Een fraai affiche voor een mooie zaterdagavond. Neemt PKC met na dit weekend nog twee speelrondes te gaan, definitief afstand van LDODK? of wordt het gat tussen beide ploegen één punt?

PKC komt ongetwijfeld vol zelfvertrouwen naar Gorredijk. Vorige week werd KCC in de thuishal met maar liefst 52-21 verslagen. Een ongekende uitslag met veel nieuwe records. Met bijvoorbeeld Richard Kunst die maar liefst achttien keer scoorde. Maar er was ook nog nooit een ploeg die 32 doelpunten in één helft maakte of 52 in totaal. De tegenstander speelt natuurlijk ook een rol in de uitslag. Maar een memorabele wedstrijd blijft het. Toen LDODK eerder dit seizoen met 38-21 bij KCC won, vonden we dat al een enorme uitslag….

PKC werkt op deze manier toe naar de play-offs, waarvoor de ploeg al is geplaatst. Volgende week staat er nog een confrontatie met koploper TOP op het programma.

Datzelfde TOP was vorige week in eigen huis duidelijk beter dan LDODK. De uitslag, 29-19, spreekt boekdelen. TOP kwam met tactische oplossingen, waar LDODK even geen afdoende antwoord op had. De nederlaag in Sassenheim was het eerste puntverlies voor LDODK in dit kalenderjaar. Die reeks verklaart waarom LDODK nog zo mooi op de derde plaats op de ranglijst staat.

Wat is er vanavond mogelijk in Sporthal Kortezwaag? LDODK heeft nog iets goed te maken. Eerder dit seizoen werd het in Papendrecht 29-20. Een wedstrijd waaraan LDODK niet graag terugdenkt. Het verschil tussen beide ploegen was toen heel groot. In Gorredijk winnen van PKC kan, het is een paar seizoenen geleden al eens eerder gebeurd. En dat is het mooie van sport. We beginnen iedere wedstrijd op 0-0.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: