Zaterdag: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag speelt LDODK/Rinsma Modeplein haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Januari begint direct met een topper, koploper PKC/SWKGroep is zaterdag (20.00 uur) in Gorredijk te gast.

Na zeven wedstrijden staat de ploeg uit Papendrecht bovenaan de ranglijst. Alle wedstrijd werden gewonnen. PKC is tot nu toe met 222 doelpunten ook de meest scorende ploeg in deze editie van de Korfbal League, dat zijn er 23 meer dan LDODK. Beide ploegen beginnen hun onderlinge confrontatie wel met evenveel tegendoelpunten: 156.

LDODK is zaterdag ongetwijfeld benieuwd hoe de ploeg ervoor staat in een directe confrontatie met de koploper. Is PKC ook in Gorredijk niet te verslaan of loopt PKC in Sportcentrum Kortezwaag tegen het eerste puntverlies van het seizoen op? Winnen van PKC in Gorredijk is mogelijk. Eind 2014 werd het een keer 23-17 in Gorredijk.

LDODK-PKC is dit weekend niet de enige onderlinge wedstrijd in de kopgroep van de Korfbal League. Fortuna en Blauw Wit spelen op zondag tegen elkaar. Beide wedstrijden kunnen de verhoudingen in de strijd om een plek in de play-offs weer omgooien. De Korfbal League is bijna halverwege. Over twee weken begint het mooiste deel van de competitie. In het tweede deel van het programma volgen de beslissingen. En pas aan de eindstreep worden de prijzen uitgedeeld.

Foppe en Sherida

Ook te gast in Gorredijk zijn voetbaltrainer Foppe de Haan en voetbalster Sherida Spitse. Zij zullen de Business Club van LDODK een kijkje achter de schermen geven bij de successen van de Oranje Leeuwinnen.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: