Zaterdag: LDODK – KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Langzaam maar zeker kruipen we richting de slotfase van deze editie van de Korfbal League. Speelronde dertien brengt KCC/SO natural naar Gorredijk, de ploeg van voormalig LDODK-coach Erik Wolsink.

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is groot, maar liefst 14 punten. Het verschil tussen plek 3 en plek 9. Handhaving is voor KCC nog altijd mogelijk. De afstand tot de veilige achtste plek, nu DVO, is maar twee punten. En de laatste fase van de competitie kent altijd gekke uitslagen. Het programma van KCC is echter pittig. Bovendien zijn de onderlinge duels tegen de naaste concurrenten DVO en Deetos al gespeeld, terwijl deze beide ploegen elkaar in de laatste competitieronde nog wel ontmoeten.

In Capelle aan den IJssel werd het eerder dit seizoen een duidelijke overwinning voor LDODK: 38-21, de wedstrijd waarin LDODK dit seizoen tot nu toe de meeste doelpunten scoorde.

Voor LDODK komen de play-offs met de week dichterbij. Al geldt natuurlijk nog altijd het verhaal van de beer en de huid. De huidige derde plek geeft echter vertrouwen, met twee punten voorsprong op nummer 4 Fortuna, maar ook maar één en drie punten achterstand op de nummers 1 (TOP) en 2 (PKC). En LDODK treft alle deze drie ploegen nog in de laatste speelronden. Het is zaak voor die tijd zoveel mogelijk punten te vergaren, zodat in de laatste duels alleen de klassering in de top-4 nog ter discussie staat, maar plaatsing voor play-offs al zeker is. Dat is het mooiste scenario!

Wij wensen iedereen een plezierige en sportieve wedstrijd.

 

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: