Zaterdag: LDODK – DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

‘Serieuze zorgen bij LDODK’, kopte het Friesch Dagblad afgelopen maandag. Zo erg is het nog niet, maar het is wel duidelijk dat LDODK/Rinsma Modeplein er wel aan toe is om de negatieve reeks te doorbreken. Wellicht lukt het zaterdag (20.00 uur) tegen DVO/Accountor.

Het onvoorspelbare, dat is het mooie van sport. Dat LDODK dit jaar eind januari nog zonder overwinning zou zijn hadden weinigen verwacht. Zeker niet na het fraaie gelijkspel tegen koploper PKC begin januari. Er volgden echter twee pijnlijke nederlagen tegen zowel DOS’46 als Fortuna. Wat op trainingen wel lukt, lukt in de wedstrijden niet, zo stellen trainer en spelers na afloop. De ambitie verandert er niet door: LDODK gaat nog steeds voor een plek in de play-offs. Maar dan is het nu wel tijd om het tij te keren.

Eerste kans daarop is zaterdag tegen DVO, jarenlang een vaste waarde in de Korfbal League. De tien wedstrijden tot nu toe bracht de ploeg uit Bennekom slechts twee punten. Goed voor de negende plaats en dat zou aan het eind van de competitie een play-down wedstrijd betekenen. Om dat te ontlopen kijkt DVO al tegen een gat van zes punten aan met KZ en KCC op plek 7 en 8.

LDODK staat op plek 5. De achterstand op plek 4 is nog maar een puntje, maar het gat met plek 3 is al 3 punten. In Bennekom werd het eerder dit seizoen 25-31 na een weergaloze eerste helft van LDODK-zijde. Alle hens aan dek zaterdag, de ploeg kan alle support goed gebruiken.

Deel dit artikel op: