Zaterdag: LDODK – DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kijk nog eens goed naar de ranglijst. LDODK staat na tien speelronden op plek drie. Na drie overwinningen op Blauw-Wit, Fortuna en DOS’46 een hele mooie uitgangspositie. Dat geeft vertrouwen.

Alles is anders dit seizoen. Wilde LDODK in het verleden nog wel eens goed beginnen en dan later inzakken, nu lijkt de competitie omgedraaid. Na een aarzelend begin loopt het ineens, vallen de kwartjes de goede kant op en boekt LDODK mooie overwinningen.

En zat het de laatste weken wel eens een keer tegen, dan hield LDODK stand en rechtte de rug. Ook dat is een positieve verandering. Afgelopen seizoen raakte LDODK in dergelijke situaties nog wel eens in paniek. Dat had afgelopen zondag ook kunnen gebeuren toen DOS’46 in de tweede helft langszij kwam. Maar het gebeurde niet.

Nu wachten de drie laagst geklasseerde ploegen op de ranglijst: DVO, Deetos en KCC. Maar dat zijn niet op voorhand eenvoudig te winnen potjes. Alle drie de ploegen strijden voor lijfsbehoud. Dus is het zaak voor LDODK om ook nu alles te geven en de mooie positie niet weg te geven.

DVO staat met zes punten op de achtste plek, het gaatje naar KCC en Deetos is vier punten. Vooralsnog staat de ploeg uit Bennekom dus aan de goede kant van de streep. Dat willen ze ook graag zo houden. Afgelopen weekend eindigde het duel met KCC in een 34-26 overwinning, dat willen ze ongetwijfeld graag doortrekken met een stuntje in Gorredijk.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: