Zaterdag: LDODK – Blauw Wit (A)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op zoek naar de vierde plaats op de ranglijst en dus deelname aan de play-offs komt Blauw Wit zaterdag (20.00 uur) op bezoek in Gorredijk. LDODK/Rinsma Fashion is al zeker van plek drie.

LDODK vierde afgelopen weekend in Eindhoven een feestje. Terecht, voor het eerst in de geschiedenis haalde LDODK de play-offs in de Korfbal League. Wat een week eerder bij DVO niet lukte, slaagde een week later een stukje zuidelijker wel. DSC werd vooral dankzij een sterke tweede helft met 32-21 verslagen. De derde plaats is daarmee zeker, de achterstand met nummer vier Blauw Wit is vier punten. Het verschil met nummer twee TOP is nog maar één puntje omdat de Sassenheimers vorige week verloren van Blauw Wit. TOP speelt zaterdagavond thuis haar laatste wedstrijd tegen het al uitgespeelde Fortuna. LDODK kan dus nog tweede worden, maar dan moet in ieder geval worden gewonnen van Blauw Wit. In Amsterdam werd het eerder dit seizoen 35-33 voor LDODK.

De Amsterdammers hebben deelname aan de play-offs nog in eigen hand. Door in Gorredijk te winnen zijn ze zeker van plaats vier. KZ heeft een punt achterstand en speelt op hetzelfde moment thuis tegen hekkensluiter AW.DTV. Verliest Blauw Wit en wint KZ, dan spelen de Koogers tegen koploper PKC om een plekje in de Ziggo Dome.

Deel dit artikel op: