Zaterdag: LDODK – Avanti

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond (20.00 uur) speelt LDODK/Rinsma Fashion de tweede thuiswedstrijd in het nog prille Korfbal Leagueseizoen tegen Avanti.

De ene week is de andere niet. Zeker niet in de Korfbal League. Na twee ruime overwinningen in de eerste twee speelrondes tegen Fortuna en DVO, incasseerde LDODK vorige week de eerste nederlaag. KZ was thuis de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won dan ook meer dan terecht: 21-17.

De ambities van LDODK zijn hoog, maar niemand heeft gezegd dat het eenvoudig zou worden dit seizoen. Dat bleek vorige week maar weer eens. De ploegen liggen dicht bij elkaar, dus zijn er wel meer verrassende uitslagen te verwachten. Na drie wedstrijden is er nog maar één ongeslagen ploeg: PKC.

In de tweede thuiswedstrijd is LDODK gastheer voor Avanti uit het Zuid-Hollandse Pijnacker, een debutant in de Korfbal League. Avanti is opgericht in 1962 en komt met vijftig teams uit in competitieverband.

De start in de Korfbal League leverde Avanti tot nu toe nog geen punten op. In de eerste twee wedstrijden werd maar nipt verloren van mede-debutant KCC (24-21) en van DOS’46 (20-21). Afgelopen weekend was DVO te sterk (23-17), al bleef Avanti tot rust nog knap bij (10-10).

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: