Zaterdag: KZ – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dit weekend is het tijd voor speelronde 14 van dit seizoen Korfbal League. LDODK/Rinsma Modeplein neemt het zaterdagavond in Koog aan de Zaan op tegen KZ.

Het duel tussen LDODK en KZ/Thermo4U betekent het duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. LDODK staat al een paar weken op plek drie. Met een overtuigende overwinning op directe concurrent Fortuna wist KZ zich vorige week bij de top vier te voegen. Daarmee doet KZ weer volop mee in de strijd om de plekken in de play-offs.

LDODK verloor dit kalenderjaar nog geen enkel punt. Na een overtuigende overwinning op Blauw-Wit, werd er achtereenvolgens gewonnen van Fortuna, DOS’46, DVO, DeetosSnel en KCC. Laat dit echter net de ploegen zijn die op dit moment de plekken 5 t/m 10 invullen. De komende wedstrijden kan LDODK laten zien dat de ploeg terecht in de kop van de ranglijst staat.

Ook KZ/Thermo4U is bezig aan een goede reeks wedstrijden. De laatste vier wedstrijden, tegen DeetosSnel, Blauw-Wit, KCC en Fortuna, werden alle vier gewonnen.

Het verschil op de ranglijst is drie punten. Door een overwinning op deze directe concurrent zou LDODK een mooie stap kunnen zetten met het oog op het veilig stellen van de play-offs. Helemaal in de wetenschap dat de volgende wedstrijden tegen de nummers een en twee TOP en PKC zullen zijn.

Eerder dit seizoen deelden LDODK en KZ in een enerverende wedstrijd de punten. In een volgepakt Kortezwaag maakte André Zwart met nog drie seconden op de klok de 24-24.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om van KZ – LDODK een spannende wedstrijd te maken. Het duel is te volgen via de livestream van KZ en ’s avonds in samenvatting terug te zien in NOS Studio Sport op NPO 1.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: