Zaterdag: KCC – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste competitiewedstrijd van 2017 reist LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag naar Capelle aan den IJssel voor een ontmoeting met KCC/SO Natural (19.30 uur).

KCC is een van de twee debutanten in de Korfbal League van dit seizoen. En niet zonder succes. De ploeg staat op dit moment op de zesde plaats in de ranglijst met 4 uit 6, dankzij overwinningen op KZ en Avanti. In de overige verloren wedstrijden bleef KCC vaak lang bij. Een heel verschil met mededebutant Avanti dat al een paar hele dikke tikken om de oren kreeg. Dus is de kans ook groot dat de wedstrijd voor LDODK zaterdagavond een hele andere wordt dan de recordwedstrijd van een paar weken geleden tegen Avanti.

LDODK pakte vorige week een mooie degelijke 29-23 overwinning op Blauw Wit, met een in de eerste helft sublieme Marjolijn Kroon. Een belangrijke overwinning, waardoor LDODK nu samen met PKC, TOP, Fortuna en Blauw Wit een kopgroep van vijf vormt die een gat van minimaal vier punten heeft geslagen naar de overige vijf ploegen.

Daarmee komt er enige tekening in de stand, maar dat zegt nog niets. We zijn nog niet halverwege de competitie. Over een paar weken kan het ook zo weer anders zijn. LDODK begint het nieuwe jaar met een pittig programma met op 6 januari eerste een thuiswedstrijd tegen de nu nog ongeslagen koploper PKC. Een week later volgt dan de uitwedstrijd bij DOS’46. Een echte derby die altijd iets extra’s heeft.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: