Zaterdag herkansing voor LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdag 17.30 uur voor de tweede keer in een paar dagen tegen Fortuna/Delta Logistiek. Winst is noodzakelijk om zicht te houden op de tweede ronde van de play-offs.

De eerste wedstrijd van afgelopen woensdag in Delft kende een teleurstellend verloop, zeker in de tweede helft. Voor rust bleef LDODK in het spoor van Fortuna, mede dankzij een tactische vakwissel bij de heren. Halverwege was het 11-10.

Maar wat er in de tweede helft gebeurde? Fortuna liep van 11-10 uit naar 20-11. Aan LDODK-zijde lukte niets meer. Rebounds waren de hele wedstrijd al een probleem, maar gaven in de tweede helft de doorslag. Fortuna kon keer op keer herhalen en dan vallen de doelpunten vanzelf. LDODK kon er aanvallend niets tegenover stellen. Korte aanvallen leverden geen doelpunten op. Het schotpercentage was dramatisch, de overtuiging was helemaal weg.

Een totale afstraffing dreigde, maar tegen het einde van de wedstrijd werd de stand nog een beetje dragelijk. Het gat van negen werd uiteindelijk teruggebracht tot zes punten. Eindstand 22-16.

Om er een derde wedstrijd uit te slepen, is winst in Gorredijk zaterdag noodzakelijk. Henk Jan Mulder liet na de wedstrijd optekenen het idee te hebben dat Fortuna nog niet van LDODK af was. Welk strijdplan de analyse van de wedstrijd oplevert, moet zaterdag blijken. Slaagt LDODK in deze missie, dan volgt volgende week dinsdag een derde wedstrijd in Delft.