Zaterdag eerste LDODK – DOS’46 van het seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Al in de tweede ronde van een gloednieuwe Ereklasse staat de noordelijke derby tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 op het programma. Beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag 17 september om 19.00 uur in Gorredijk.

LDODK begon de competitie vorige week zaterdag in Eindhoven met een 18-14 overwinning op promovendus DSC. LDODK nam in de eerste helft al serieus afstand. Halverwege was het 5-13. Waarna LDODK in de tweede helft in tempo een stapje terugdeed.

DOS’46 boekte in Nijeveen een dikke 28-12 overwinning op TOP, de ploeg uit Sassenheim die een lastige periode doormaakt. De Drenten bouwden al snel een voorsprong op. Na een 10-1 tussenstand en een 13-5 ruststand was de wedstrijd al gespeeld.

Voor zowel DOS’46 als LDODK is het onderlinge duel van dit weekend de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen. De onderlinge duels zijn altijd interessant, maar dit jaar zeker. Met Henk Jan Mulder en Friso Boode op de Drentse bank, beide nog niet zo lang geleden actief in Gorredijk. En bij LDODK de eerste officiële thuiswedstrijd van Harjan Visscher die opgroeide bij DOS’46.

Het wordt ongetwijfeld een interessant korfbalduel.