Zaterdag: DVO – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de derde ronde van de Korfbal League gaat LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond (20.00 uur) op bezoek bij DVO/Accountor in Bennekom, een in de LDODK-geschiedenis altijd lastige uitwedstrijd.

De ranglijst ziet er op dit moment mooi uit. LDODK op plek één, als enige ploeg met nog de volle winst uit twee wedstrijden. Het is nu nog niet belangrijk, maar het blijft altijd een mooi plaatje. Het zegt in ieder geval iets over de start van LDODK dit seizoen.

Na de aarzelende maar toch gewonnen openingswedstrijd bij Tempo, volgde afgelopen weekend een mooi thuisduel tegen KZ. Met vooral een bijzondere tweede helft waarin ineens veel op zijn plek viel en LDODK uiteindelijk met 33-25 won. Dat LDODK tot fraaie aanvallen in staat is bleek maar weer, met mooie combinaties en soms spectaculaire goals. Ook stond LDODK vaak sterk te verdedigen tegen de ploeg die in de eerste ronde TOP op een gelijkspel hield. Het is voor de topploegen vooral zaak om na de jaarwisseling naar de topvorm te groeien, maar de puntjes van nu zijn toch maar mooi meegenomen.

Wat afgelopen weekend ook opnieuw opviel is de breedte in de selectie. Het tweede draait als een lier, pakte al twee ruime overwinningen. En spelers van twee kunnen moeiteloos mee in het eerste, zoals André Zwart en Diana van der Vorst in de tweede helft lieten zien.

Tegenstander komend weekend is DVO. En op een of andere manier is de hal in Bennekom niet de favoriete plek voor LDODK. Jarenlang lukte het daar maar niet om te winnen, al gingen vorig jaar de twee punten wel gewoon mee naar Gorredijk (27-31).

DVO heeft dit seizoen tot nu toe een keer gewonnen en een keer verloren. In de eerste ronde werd Blauw Wit overtuigend verslagen: 30-24. Maar afgelopen weekend volgde een even duidelijke nederlaag bij TOP (29-22). De ploeg uit Sassenheim liep pas in de loop van de tweede helft echt weg bij de Bennekommers.

Als de ploeg van Henk Jan Mulder afgelopen zondag heeft ontdekt wat ze daadwerkelijk in zijn mars heeft, dan kan het ook zaterdagavond in Bennekom tot een mooi resultaat komen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: