Zaterdag: DeetosSnel – LDODK/Rinsma Modeplein

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een blik op de ranglijst van de Korfbal League is al weken leuk. LDODK/Rinsma Modeplein heeft er in jaren niet zo goed voor gestaan, met nu een mooie derde plaats. De prijzen worden echter pas aan de eindstreep uitgedeeld en er zijn nog zeven competitieronden te gaan. LDODK gaat zaterdag naar Dordrecht.

Eerder dit seizoen was de onderlinge confrontatie tussen LDODK en DeetosSnel tot het laatst spannend. De punten bleven echter wel in Friesland: 24-23. Dat was nog redelijk in het begin van de competitie, toen de krachtsverhouding tussen de ploegen nog moest uitkristalliseren. Dat is inmiddels gebeurd.

DeetosSnel zit inmiddels in de problemen, zeker na de dikke nederlaag afgelopen weekend in het degradatieduel bij KCC (26-17). Met twee punten staat de ploeg nu onderaan, twee punten achter datzelfde KCC. Zoals het er nu voorstaat zijn dit ook de twee ploegen die gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert en wie is veroordeeld tot het spelen van play-downs. DVO is heeft als nummer acht al vier punten voorsprong. Het zal zaterdag duidelijk worden of DeetosSnel de tik van afgelopen weekend te boven is en vol strijd er nog iets van probeert te maken of dat het zich neerlegt bij de situatie.

Bij LDODK staat de vlag er heel anders bij. Vier overwinningen op rij heeft de ploeg van Henk Jan Mulder gebracht naar een fraaie derde plaats op de ranglijst. Het gaat naar nummer vijf (KZ) is drie punten. De wedstrijd in Dordrecht is het tweede duel in een serie van drie tegen de laagst geklasseerde ploegen. Vorige week werd van DVO gewonnen, volgende week komt KCC naar Gorredijk.

Winst op DeetosSnel kan het nog mooier maken dan het nu al is. Te meer omdat Fortuna (vierde plek) tegen Blauw Wit speelt. Beide ploegen hebben weken achter de rug met vervelende resultaten. Het is maar net wie het best uit deze periode komt.

Al met al staat er bij alle wedstrijden komend weekend wel weer iets op het spel. Voor LDODK is eigenlijk maar een ding belangrijk: bovenin mee blijven draaien en dus gewoon winnen.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: