Zaterdag: Avanti – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De flow zit er weer in bij LDODK/Rinsma Modeplein. De afgelopen twee weken werden lekkere overwinningen geboekt in de twee thuiswedstrijden tegen DVO en KZ. Met beide keren meer dan dertig treffers. Zaterdag is het zaak die lijn door te trekken tegen de nummer laatst Avanti.

Dat er tegen Avanti veel mogelijk is, bleek in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. In Gorredijk werd het maar liefst 44-20 en dat betekende een recordscore in de geschiedenis van de Korfbal League. Ook in de rest van de competitie leed de ploeg uit het Zuid-Hollandse Pijnacker pijnlijke nederlagen. Vorige week werd thuis ook van directe concurrent DVO verloren (25-27), waardoor Avanti nog steeds op nul punten staat en het gat met nummer negen DVO inmiddels vier punten is. Directe degradatie lijkt een kwestie van weken.

Bij LDODK staat het er rooskleuriger op, al kan de vlag nog lang niet in top. Het kan met de ploeg van Erik Wolsink alle kanten op. De ploeg kan topprestaties leveren, zoals bijvoorbeeld tegen PKC, maar kan ook zo maar verliezen. Ook dat is dit seizoen weer gebleken. Punten verliezen in de huidige fase van de competitie is gevaarlijk, maar die kans is komend weekend ook niet zo groot. Belangrijk is met een lekker gevoel de twee volgende wedstrijden in te gaan. Dan moet het gebeuren.

Na de uitwedstrijd tegen Avanti volgt een thuiswedstrijd tegen nummer twee TOP en een uitwedstrijd tegen nummer drie Blauw-Wit. Ook de huidige vierde plek is voldoende voor de play-offs, maar de marge naar nummer vijf Fortuna is maar drie punten. Dus de komende weken moet blijken of LDODK langzaam maar zeker in play-offvorm komt.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: