Wordt LDODK-PKC een topper?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wordt het zaterdag het topduel dat het volgens de ranglijst moet zijn? PKC/Vertom heeft de volle winst uit vier wedstrijden. LDODK/Rinsma Modeplein volgt als tweede op twee punten achterstand. Beide ploegen spelen zaterdagmiddag 15.30 uur tegen elkaar.

PKC maakte in de eerste wedstrijden van dit seizoen grote indruk. De ploeg heeft zich ten opzichte van vorig seizoen verder versterkt en de internationals konden eerder scherp trainen dan de rest. In twee van de vier gespeelde wedstrijden was goed zichtbaar hoe scherp de ploeg uit Papendrecht kan zijn. Blauw Wit kreeg er 36 om de oren, Oost Arnhem zelfs 46.

Vorig weekend liet PKC een ander gezicht zien. Groen Geel bleef in Papendrecht tot halverwege de wedstrijd bij: 9-9. Pas vanaf 13-11 liep PKC weg om de wedstrijd met 24-16 te eindigen.

Het komt zaterdag dus aan op sterk verdedigen in combinatie met hoog schotpercentage. PKC kreeg tegen Blauw Wit 27 goals tegen, maar in de andere drie wedstrijden kwamen de tegenstanders niet verder dan 16 of 17 goals.

Henk Jan Mulder liet de afgelopen weken al weten dat winst tegen PKC nu niet het belangrijkste is. Maar hij is wel nieuwsgierig waar LDODK in deze fase van de competitie staat.

LDODK speelt tot nu toe nog niet de sterren van de hemel, maar is duidelijk een ploeg in opbouw. Met twee degelijke overwinningen tegen Oost Arnhem en Groen Geel, een fraaie overwinning op Blauw Wit en een verlies tegen KZ tegen waar meer in had gezeten.

De strijd om plek twee zal gaan tussen LDODK, Blauw Wit en KZ. Maar in de buurt blijven van PKC is natuurlijk altijd lekker. Zaterdag aan het einde van de middag weten we meer.

Deel dit artikel op: