LDODK snel klaar met KCC

Een wedstrijd duurt twee keer 25 minuten, maar in Gorredijk was het zaterdagavond tussen LDODK/Rinsma Modeplein en KCC/SO natural binnen tien minuten gespeeld. De thuisclub leidde toen al met 10-2, een opmaat tot een eindstand van 33-22.

LDODK beleefde een roerige week na het verlies vorige week bij Blauw Wit. De kopjes moesten omhoog en in ieder geval dezelfde kant op. Naast twee punten stond tegen KCC ook zelfvertrouwen op het spel. Vanaf minuut één er vol opklappen was het devies, hetzelfde wat ook van KCC werd verwacht. Het lukte de ploeg uit Gorredijk wel, maar de ploeg uit Capelle aan den IJssel niet.

LDODK nam direct afstand. Via 9-1, 13-3, 16-5 werd het 20-8 bij rust. LDODK liet soms fraaie aanvallen zien. KCC kon er amper iets tegenover stellen. Mede dankzij het scherpe verdedigen van de thuisclub. In de eerste helft liet LDODK meerdere ‘blokjes’ noteren. Leuk voor het publiek om te zien, voor de aanvallende partij niet goed voor het zelfvertrouwen.

Ondanks dat het publiek het hoopte, verwachtte en misschien ook wel verdiende, lukte het de thuisclub niet om ook een superieure tweede helft neer te leggen. Zeker in het laatste kwartier nam het aantal slordigheden toe. De scherpte viel weg. Ook al roepen spelers na de wedstrijd keer op keer dit niet mag, toch gebeurde het opnieuw. De tijd om dit uit het spel te halen, is bijna voorbij.

Ook KCC had de twee punten best kunnen gebruiken in hun strijd om plek acht op de ranglijst vast te houden. Het verschil met DVO, dat van KZ verloor, blijft nog twee punten. Maar het leek er op dat KCC niet aan de wedstrijd was begonnen met het idee om in Gorredijk te stunten. Demi van Oosten liet zich nog het meest zien met zes treffers, waaronder een aantal fraaie. KCC rekende misschien vooraf al meer op het duel met DOS’46 volgende week, waar het een verblijf in de Korfbal League veilig kan stellen. Zeker met in het achterhoofd dat DVO dan tegen TOP speelt.

Zoals verwacht won Fortuna van Avanti, waardoor er in de strijd om plek vier en dus play-offs voor LDODK volgende week heel veel op het spel staat uit bij PKC. Deze wedstrijd wordt vrijdagavond (20.30 uur) al gespeeld in verband met een rechtstreekse uitzending door Ziggo Sport. Fortuna reist zondagmiddag naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Blauw Wit, met de uitslag van PKC-LDODK al in het achterhoofd.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl