Winst op Blauw-Wit, LDODK definitief derde

Dankzij een 16-23 overwinning bij Blauw-Wit is LDODK/Rinsma Modeplein definitief zeker van een derde plaats op de ranglijst. Met nog één speelronde te gaan, is de tweede plek buiten zicht en is de afstand van nummer vier Fortuna ook te groot.

De wedstrijd in Amsterdam stond voor Blauw Wit helemaal in het teken van het afscheid van clubicoon Marc Broere die zondag zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau speelde. Dat de doelpunten duur waren in deze wedstrijd blijkt wel uit de ruststand: 5-8. Verdedigend zat het wel goed bij beide ploegen, maar aanvallend stond het vizier niet op scherp.

Tot 5-5 gingen beide ploegen gelijk op, daarna nam LDODK de drie punten marge tot aan de rust. Julian Frieswijk was toen in het aanvalsvak al in het veld gekomen voor André Zwart. Na rust liep LDODK gestaag uit een marge van zes: 6-12. André en Julian wisselden elkaar in de tweede helft regelmatig af en Lieneke Pries nam al vrij snel na rust de plek in van Diana van der Vorst.

LDODK kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Voor Blauw-Wit kwam het hoogtepunt in de wedstrijd in de 48e minuut toen Marc Broere zijn publiekswissel kreeg.

Door de overwinning is LDODK nu zeker van de derde plaats. Met nog één speelronde te gaan heeft LDODK drie punten achterstand op PKC en drie punten voorsprong op Fortuna, de tegenstander van volgende week.

Dat betekent ook dat zeker is dat LDODK in de play-offs op zaterdag 6 april (20.00 uur) thuis speelt. De tegenstander is dan de nummer twee op de ranglijst. Op dit moment is dat PKC, maar het verschil met koploper TOP is maar één punt. Pas over een week is duidelijk tegen wie LDODK daadwerkelijk strijdt om een plek in Ziggo Dome.

Spannend bij het tweede

De wedstrijd voor het hoofdaffiche was een stuk spannender. LDODK 2 en Blauw-Wit 2 bestreden elkaar in een doelpuntrijke wedstrijd die in 32-31 overwinning voor de Amsterdammers eindigde. Daarmee versterkt Blauw-Wit 2 de koppositie in de Reserve Korfbal League. LDODK 2 is nog in de race voor de play-offs in deze competitie. De ploeg staat nu vijfde met 22 punten. DVO en Fortuna hebben twee punten meer, maar Fortuna 2 komt volgende week naar Gorredijk. In Delft verloor LDODK 2 met twee punten verschil. Wordt er volgende week gewonnen met meer dan twee punten verschil dan is een plekje in de play-offs zeker.