LDODK blijft koploper na vijfde opeenvolgende zege

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook tegen Fortuna/Delta Logistiek bleef LDODK/Rinsma Modeplein zonder puntverlies. In een boeiende en tot de laatste seconde spannende wedstrijd kwam de huidige landskampioen net te kort: 22-23. LDODK behaalde daarmee al weer haar vijfde opeenvolgende zege en blijft zo de trotse koploper van de Korfbal League.

“We waren in de fase direct na rust niet goed. We hebben toen verzuimd om definitief uit te lopen. Maar Fortuna liet ook in die fase dotten van kansen liggen. Al met al denk ik dat de overwinning licht verdiend was.” Coach Henk Jan Mulder is na afloop gematigd positief. “Onze kwaliteit is toch dat we rustig blijven, ook als het wat minder loopt.” En dat was dus met name vlak na rust het geval.

“Onze kwaliteit is toch dat we rustig blijven, ook als het wat minder loopt.”

In de eerste helft was het in eerste instantie Fortuna dat de boventoon voerde. De thuisploeg haalde een zeer hoog schotpercentage en leidde na acht minuten met 8-4. “We hadden wel het idee dat ze dat niet vol konden houden.” Toch vond de coach zich genoodzaakt om een time out te nemen. En vanaf dat moment draaide LDODK het momentum om met treffers van Friso Boode en twee maal Erwin Zwart.

Opvallend was in die fase nog wel de historische groene kaart van André Zwart, de eerste voor LDODK in de Korfbal League, vanwege een iets te zwaar aangezette stuiterbal. En dat betekende dus vijf minuten op het strafbankje. Maar Jurjen Bosma vulde zijn rol probleemloos in. Ook Mulder was daarover content. “We zijn goed omgegaan met die groene kaart en bleven rustig.” Fortuna kon niet profiteren. LDODK kwam voor het eerst weer op voorsprong bij 10-11 via Marloes Frieswijk en wist deze tot de rust te behouden, mede dankzij twee gemiste stippen van de Delftenaren: 13-15.

“Dan zie je toch dat je ook op je verdediging een wedstrijd kunt winnen.”

En daarop volgde dus die bewuste eerste fase van de tweede helft. Ook Friso Boode deelde de mening van Mulder en was daarover niet tevreden. “Dat was echt niet goed. Toch ben ik blij dat we hem nog pakken. We hadden trouwens wel het geluk dat ook zij niet meer wisten te scoren. En dan zie je toch dat je ook op je verdediging een wedstrijd kunt winnen.”

LDODK bleef wel steeds aan de goede kant van de score en met nog zeven minuten te gaan, leidde LDODK zelfs met drie goals verschil. “Op 18-21 had ik eigenlijk al het idee dat het gespeeld was”, aldus Mulder. Toch wist Fortuna met name via Fleur Hoek aan te sluiten. Maar de thuisploeg kwam in die laatste fase net te kort, vooral ook door sterk verdedigend werk van LDODK.

https://www.instagram.com/p/B50VZPXgOs4/

Daarmee blijft LDODK dus koploper. Dat is mooi, maar het zegt nog niets. Ook Boode gaf dat na afloop aan. “We moeten bij de laatste vier komen. En in die play-offs hebben we eigenlijk nog nooit goed gespeeld. Maar daar gat het wel om.” En natuurlijk zou het voor Boode mooi zijn om afscheid te nemen in Ahoy. “Misschien moet ik toch eens aan Marcel Segaar vragen hoe je dat moet doen”, grijnst de routinier. Segaar wist in zijn afscheidswedstrijd vorig seizoen met Fortuna op de valreep de landstitel binnen te slepen.

Deel dit artikel op: